Terapi hjalp på følelsen af ensomhed

Terapi hjalp på følelsen af ensomhed

Følelsen af ensomhed kan være frygtelig. Og ikke nok med det, så vil de færreste af os nok indrømme, hvi vi føler os ensomme. Det er nemlig lidt forbundet med at være særlig eller special, og så klinger det hen imod at man ikke kan fungere på almindelig social vis. Derfor er området nok lidt forbundet med et tabu, for hvem vil dog udstilles som ensom og underlig?

På den måde bliver det hele desværre selvforstærkende. For vi ensomme tør slet ikke tale om ensomheden med andre. Det er svært at indrømme, og det er umuligt at bare sådan blive bedre til at begå sig socialt. Eller det vil sige næsten da.

Jeg har nemlig haft benyttet mig af en terapiform, der gjorde det lettere for mig (læs venligst: lettere, ikke let)at møde nye mennesker og skabe et bedre indtryk. Under terapi i Hillerød lykkedes det for mig at få en forståelse for de automatikker, der forhindrer mig i at udfolde mig socialt. Det er ikke bare sådan noget, der bliver åbnet op for efter 2 timers dialog, det kræver nemlig lang tid og lang bearbejdelse af ens usikre sider.

Terapien kommer ud i krogene

Netop det, at terapien kommer omkring ens usikre sider, betyder, at der er langt op til mange rejser længere ind i sindet. Der er nemlig ofte en relation mellem ens sociale færdigheder og generelle usikkerheder. Det kommer nok ikke som en overraskelse for særligt mange, men faktorer, som man måske slet ikke ser sammenhænget til, kan have større betydning, end man regner med. Og så skal de bearbejdes.

Når man kommer ud på alle de her små rejser, der lærer dig selv at kende, så er det vigtigt, at man tager afsted på dem sammen med en person, som man føler sig tryg ved. Din terapeut skal derfor være en, som du kan stole på og som du tør fortælle ting, du ville have svært ved at sige til andre.

Omvendt kan det være en kæmpe fordel at tale med en fremmed om din situation, da du måske ikke vil være bange for at personen skal dømme dig. Du ved, at en terapeut har en faglig og professionel distance til dig. Du ved også, at du udelukkende går ved personen for at finde hjælp, og at din terapeut har hjulpet mange før dig, og derfor har hørt mange tilsvarende historier. Sandsynligheden er i hvert fald stor.

Vælg den rette psykoterapeut

Når du vælger en psykoterapeut, skal du gøre det på baggrund af personens speciale og din mavefornemmelse.

Der kan være stor forskel på personens speciale, hvorfor det er værd at undersøge. Du kan sagtens tillade dig at være direkte og spørge personen om deres erfaring inden for et bestemt område.

Hernæst er det bare at stole på de svar, du får samt din egen mavefornemmelse. Det er som sagt vigtigt, at du stoler på personen, så du ikke holder vigtige oplysninger tilbage. Så får du aldrig fuldt udbytte af dine timer i terapien.

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken