En sandwich kommer i mange forskellige former

En sandwich kommer i mange forskellige former

Alle ved hvad en sandwich er, og for mange mennesker er det den foretrukne måde at spise enten sin frokost eller et mellemmåltid på. Det er svært præcis at vide hvor sandwichen kommer fra, men mange teorier peger på at selve navnet har sin oprindelse hos den engelske lord Earl af Sandwich. Han plejede at bede sine tjenere om at putte et styk skinke ind imellem to stykker brød,og servere det for ham på den måde. Blot fordi navnet kommer derfra, betyder det ikke at konceptet stammer fra denne historie. Sandwichen kan ses i mange kulturer med meget forskelligt indhold.

I dag tager sandwichen mange former, og der er ikke nogen streng definition på hvad den skal indeholde. Det eneste krav er stort set kun at der skal være noget fyld imellem to stykke brød. Det klassiske sandwichbrød er firkantet hvidt brød som man klapper sammen om fyldet, men det kan også være en baguette som man skærer op på langs og derefter fylder op.

Fyldet består som regel først og fremmest af noget dressing som smøres i bunden og toppen. Derefter kan man fylde op med forskellige grøntsager efter eget valg. Typisk er det salat, tomat og muligvis løg. Selve kernen af sandwichen, og det som nærmere bestemmer hvilken type det er, er hvilket kød man putter i. Er det en skinkesandwich, så putter man skinke i, og er det en laksesandwich, så putter man laks i. Det siger selv. Til slut topper mange af med en skive ost, og er man rigtig fræk, så putter man lidt ekstra dressing på.

Der findes mange gode sandwichs i Århus

Selvom konceptet har sin oprindelse i England, eller muligvis går længere tilbage i tiden, så har den for længst fundet sin vej til Danmark. Den er praktisk, den kan spises hurtigt, og den kan tages med på farten. Det gør det til et ideelt måltid. Især i de større byer da mange mennesker har travlt med at løbe mellem busser og hurtigt skal have en bid frokost. Derfor er en sandwich også nem at finde i Århus.

De er også ideelle hvis man ikke har fået købt ind til aftensmaden. Man kan nemt snuppe en sandwich med fra sit arbejde i byen, og tage den med ud til Trøjborg eller Viby hvor man bor. Mange steder bringer også ud, og det er selvom man så skulle bo i Risskov. Klik her.

En sandwich er den perfekte snack til en reception

Hvis man skal holde en stor, men afslappet fest, eller en reception på sit arbejde, så er det ikke altid hensigtsmæssigt at bestille store retter at mad. Her er det med at få leveret noget som folk kan stå op og spise med fingrene. Det betyder naturligvis ikke at man skal gå på kompromis med kvaliteten. Mange steder i Århus leverer sandwichs af meget høj kvalitet, og de kan levere uanset størrelsen af arrangementet.

 

 

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken