Optag et lån trods RKI

Optag et lån trods RKI

For mange mennesker kan en registreting i Experians RKI-register betyde, at de har svært ved at blive kunder hos forskellige virksomheder efterfølgende — heriblandt især låneudbydere.

 

De fleste långivere stiller nemlig krav til deres kunder om, at de ikke må være registreret i Experians RKI-register, som er Danmarks største register for dårlige betalere, hvis de vil optage et lån hos dem. Det gør de for at beskytte sig selv mod økonomiske tab og kunder, der muligvis ikke har økonomien til at betale af på de lån, de optager, hver måned.

 

Er du selv RKI-registreret og vil du gerne optage et kviklån eller et forbrugslån online, er der dog stadig håb forude. Nogle långivere på markedet — såkaldte kautionslångivere — tillader nemlig deres kunder at optage et lån trods RKI.

Lån trods RKI ligner almindelige lån

Det kan altså sagtens lade sig gøre at optage et lån trods RKI. Mange af disse kautionslånere kan du finde online, og du kan som regel tage kviklån eller forbrugslån af præcis den størrelse, du har lyst til. Hvad du vil bruge pengene på er op til dig selv, og du kan som regel også selv vælge, hvor lang tilbagebetalingsperioden skal være — præcis som med andre lån.

 

Således kan du sammensætte en låneaftale, der passer godt til din økonomi og dine månedlige indtægter og udgifter. Som med alle andre lån bør du holde øje med detaljer som renter, gebyrer og ÅOP, så du finder det lån, der passer aller bedst til dig.

Lån trods RKI kræver en kautionist

Det eneste punkt, hvor et lån trods RKI adskiller sig fra alle andre lån er, at du som låntager skal kunne henvise til en kautionist.

 

En kautionist — også kaldet selvskyldnerkautionist — kan være en hvilken som helst person du kender, for eksempel en ven eller et familiemedlem. Det vigtige her er, at personen kan stå inde for dig og din troværdighed, så du på trods af din RKI-registrering fremstår som en kunde, lånegiveren kan regne med.

 

I tilfælde af, at du alligevel ikke skulle kunne betale af på lånet som det er aftalt, skal denne selvskyldnerkautionist i forbindelse med optagelsen af lånet skrive under på, at de i så fald kan kautionere for dig.

Det betyder, at de vil hæfte for tilbagebetalingen af lånet, hvis du ikke selv kan udbetale det. Således er lånegiveren dækket ind, hvis uheldet skulle være ude, og de undgår finansielle tab.

 

Det er vigtigt, at den selvskyldnerkautionist, du angiver til din lånegiver, ikke selv er registreret hos Experians RKI-register eller i nogle andre debitorregistre. Visse lånegivere har også andre krav til selvskyldnerkautionisten eller til selve låntageren ved disse lån trods RKI. Hvis dette er tilfældet, kan du læse mere om disse krav, når du optager det enkelte lån.

 

Husk i den forbindelse også altid at læse alt det med småt, så du undgår uforudsete gebyrer og udgifter i sidste ende.

 

admin

Related Posts

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Med en Huawei reparation kan din telefon leve længere

Med en Huawei reparation kan din telefon leve længere