Naturlig forebyggelse og behandling af herpes

Naturlig forebyggelse og behandling af herpes

Herpes, som oftest også går under betegnelsen forkølelsessår, er en meget almindelig og udbredt virus.  Udbredelsen skyldes, at virussen er meget smitsom, hvis man kommer i kontakt med en person med et igangværende udbrud. At have udbrud af forkølelsessår er hverken særlig rart eller flatterende. Heldigvis er der dog en række råd man kan gøre brug af for at forebygge og mindske risikoen for et udbrud.

Hvad er herpes?

Herpes er en virus, hvis fulde navn er herpes simplex virus. Den findes i to varianter, HSV-1 og HSV-2. Førstnævnte angriber typisk området omkring læber og mund og optræder som små væskende blærer. Sidstnævnte angriber typisk slimhinderne omkring kønsdelene og ses også som små blærer. Når man først har fået virussen i kroppen, har man den resten af livet. Det betyder, at man med jævne mellemrum vil opleve udbrud. Har man HSV-1 typen vil udbruddet ses i form af et forkølelsessår, som typisk er to ugers tid om at hele. Kysser man en person med et forkølelsessår, er man selv i stor risiko for at blive smittet.

Du kan selv forebygge et udbrud af herpes

Er man først smittet, så vil man skulle leve med herpes resten af sit liv. Men det behøver ikke være noget, som man skal gå og døje med. Man kan nemlig selv gøre rigtig meget for forebyggelse og behandling af herpes.   Udbruddet fremkommer først, når kroppen har svækket immunsystem, som for eksempel under en forkølelse eller influenza. En måde at undgå udbrud på handler derfor i høj grad om at passe på sig selv og holde sygdom væk. Det gøres først og fremmest ved at leve en sund livsstil med gode madvaner og jævnlig motion. Uanset om man har herpes virus eller ej, vil de fleste af os gerne undgå sygdom. Undgå derfor nærkontakt med familie og venner under sygdom og vask jævnligt hænder for at undgå smitte.

Undgå alkohol og rygning

De fleste af os ved at alkohol og rygning også er to syndere, når det gælder vores sundhed. I forhold til herpes udbrud, handler det om, at både alkohol og rygning svækker vores immunsystem. En våd aften i byen kan derfor også forårsage et udbrud.  Ved at begrænse indtaget af alkohol og kvitte smøgerne kan man selv være med til at minimere antallet af udbrud.

De ekstra fif

Ud over at holde sig aktiv og spise sundt, er der også nogle særlige fif, man kan benytte sig af for at fremme forebyggelse og behandling af herpes. For eksempel har det vist sig, at kosttilskud i form af lysin kan have en fremmende effekt på helingen af et udbrud. Lysin går aktivt ind og nedbryder proteinkappen i virussen. Echinaforce er et andet nyttigt tilskud, som har vist sig at være forebyggende i forhold til at holde vores immunforsvar oppe. Der findes faktisk mange tiltag, man selv kan gøre sig. Du kan læse mere om nem og enkel forebyggelse og behandling af herpes og selv tage kampen op mod de trælse forkølelsessår.

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken