Er mørk chokolade sundere end lys chokolade?

Er mørk chokolade sundere end lys chokolade?

Indenfor sundhedsverdenen har mørk chokolade altid fået tildelt positive omtale, hvor mange fremhæver dens fantastiske egenskaber. Den er faktisk god nok. Men hvorfor er det netop lige, at det er den mørke, der er sundere og ikke omvendt? Hvis du ønsker at vide det, så læs med her.

 

Mørk chokolade er rig på antioxidanter

Kakaobønner er i sig selv rigtige sunde og indeholder polyfenoler, som er en gruppe antioxidanter, der b.la. også findes i eksempelvis rødvin eller te. Udover polyfenoler indeholder mørk chokolade også flavanol, catechin og andre naturlige stoffer, som forhindrer eller svækker ødelæggende iltning og gavner hjertet. Det gode ved antioxidanter er, at de indeholder en række biologiske egenskaber, der er med til at balancere iltningsprocesser i kroppen og samtidig bibeholder et sundt stofskifte.

Luksus chokolade

Hvis du i en længere periode ikke får nok antioxidanter i din kost, så øger det risikoen for sygdomme og kræft. Dermed er det nødvendigt at indtage masser af antioxidanter og dermed mørk chokolade i moderate mængder. Endvidere vises det endda, at mørk chokolade har et højere indhold af antioxidanter end flere frugter, som ofte defineres for at være hovedkilden for de vigtige stoffer.

 

Kom i bedre humør med mørk chokolade

Det triste grå danske sommervejr får dig måske ikke ligefrem i bedre humør, men det kan mørk chokolade til gengæld faktisk hjælpe på. Dette skyldes den mørke chokolades indhold af antioxidanter, som medfører til at den alment kropslige blodgennemstrømning forbedres. Dette gør, at der kommer mere blod til hjernen, og netop dette medvirker til, at du får et bedre humør, øget hjerneaktivitet, overskud og lykkefølelse.

 

Udvalg af chokolade

Blev du mere fristet til chokolade efter at have læst alt dette? Så har Økoladen et fint udvalg af sund og økologisk luksus chokolade i forskellige smag og varianter. Ellers har du også mulighed for at forkæle dine elskede med en af deres fine gaveæsker.

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken