Lus kan være svære at slippe af med

Lus kan være svære at slippe af med

De fleste børn har prøvet at have lus, da det er noget som nemt spredes i daginstitutioner hvis et enkelt barn render rundt ubehandlet med det. Man opdager typisk at børn har lus når de begynder at klø sig i håret og hovedbunden. Reder man håret igennem med en lusekam, så kan man hurtigt se om der er liv i håret. I slemme tilfælde er hovedbunden nærmest levende og skal behandles omgående. Barnet skal holdes væk fra daginstitutionen så længe der stadig er chancer for, at kunne give det til andre. Derfor anbefales det, at man jævnligt tjekker sine børns hår og have noget luseshampoo klar derhjemme.

Værd at vide om lus:

Lus er vingeløse insekter, som lever af blod fra mennesker og dyr. Der findes flere typer lus, nemlig hovedlus, fladlus og kroplus. Hovedlusen lever i menneskers hår samt i dyrenes pels, hvor den stortrives, da der er direkte adgang til blod. De er meget små i størrelsen og er ca. på størrelse med et sesamfrø. Fladlusen er mindre end kropslusen og kan dermed være svær at opdage. Den stortrives i armhulehår, kønshår, skæg og øjenvipper. Fladlusen bliver overført til andre ved seksuel kontakt. Kropslusen fungerer bedst i undertøj og den forlader kun sit skjul når den har behov for blod. Man har i mange år troet at den levede på menneskers krop, men dette er blevet modbevist. I gamle dage var kropslusen et problem, da den ofte overførte sygdomme som tilbagefaldsfeber og plettyfus. Dette er ikke noget problem i dag, så man skal ikke blive bange hvis man finder ud af, at man har besøg af kroplus i undertøjet.

Sådan bekæmper du lus:

Hvis dit barn begynder at klø sig i hovedbunden, så er det et klassisk tegn på, at barnet godt kunne have fået lus. Da lus ikke er særlige store, så kan det være svært at se dem i børnenes hår. Derfor er det en god ide, at man sidder under skarpt lys, når man redder børnenes hår igennem. Man skal ikke kun holde øje med levende lus, men især også deres æg. Lus bevæger sig hele tiden og nogle gange kan det godt være svært at finde ud af, om barnet rent faktisk har lus eller ej. Luse æg sidder normalt fast i hårrødderne i hovedbunden og er ret nemme at opdage. Hvis et familiemedlem har lus, så kan det være en god ide, at lade hele familien komme i behandling. På denne måde er man helt sikker på, at ingen bliver smittet. Som regel bruger man luse shampoo, luse salve eller luse sprit til at få brugt med lusene. Efter en enkel behandling kan man ikke være sikker på, at alle lus og æg er døde. Derfor anbefales det, at man tager en ekstra behandling. Man bør altid vaske alt sit sengetøj samt håndklæder og udskifte hårbørste samt hårpynt for at være sikker på, at der ikke er nogle overlevende lus. Lus er små insekter, som man skal have bugt med omgående, så man ikke giver dem videre til andre.

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken