Interesseret i mere viden om efterskole?

Interesseret i mere viden om efterskole?

Der er rigtig mange unge mennesker, der har stor glæde af at komme på efterskole efter 9. klasse for at få noget luftforandring og søge nye venskaber og udfordringer. Flere efterskoler tilbyder desuden både at man kan tage 9. og 10. klasse. Det er som regel utroligt givende for eleverne at tilbringe et år på efterskolen, hvor de modnes og lærer nye ting, før de skal vælge, hvad der skal ske efter folkeskolen. Efterskolerne har en elevskare, der er meget blandet, og der er stort fokus på, at alle eleverne får mulighed og tid til at danne stærke relationer med hinanden. Om end du læser med som nysgerrig forælder eller som elev, der overvejer at tage på efterskole, kan du få mere info og input til overvejelser her.

Vælg ud fra dine interesser

Der er flere vigtige ting, der spiller ind, når du skal vælge efterskole. Det er for eksempel faktorer som skolens geografiske placering og skolens profil. De fleste efterskoler har linjer, så man kan vælge en linje, hvor man kan beskæftige sig med en interesse eller noget, man har interesse i at lære om. For eksempel kan du finde en efterskole, hvor du har eSport som linjefag, hvis du har en interesse for dette. Det her er en sund og inspirerende efterskole esport i Middelfart på Fyn med eSport som linjefag, men på skolen er der også andre linjefag. Du kan nemlig også have skateboarding, ridning, rugby, gastro (madlavning), kunst & keramik og adventure raw. Andre efterskoler i landet har selvfølgelig andre linjer.

Tænk over, hvad du vil have ud af året

Hvad kunne du tænke dig at opnå på dit år, og hvilke krav har du til skolen? Skal du lære noget nyt eller dygtiggøre dig indenfor et felt, du allerede kender til? Skal du udfordre dig selv og vælge en skole, der er langt væk, eller har du brug for at skolen ikke er for langt fra din familie? Det kan I tale om derhjemme og så undersøge mulighederne derefter. Ha’ et åbent sind, når du vælger din skole. Det er som regel kun i ét år, man er på efterskole, så det er et særligt år. Sørg derfor at overveje din beslutning godt. Priserne på efterskolerne kan variere en del, og nogle gange koster det lidt mere, hvis der nogle særlige muligheder på skolen. Mange linjer inkluderer også en relevant rejse til et andet land.

 

Efterskolernes dag

Det er en rigtig god idé at tage til efterskolernes dag, som er en dag, der fungerer som et åbent hus for alle efterskolerne. Så kan man besøge de efterskoler, man allerede overvejer og få svar på sine spørgsmål. Det er naturligvis også vigtigt at se skolerne og deres spise- og soveforhold og alt andet, som en efterskole indebærer. Derfor får man til efterskolernes dag en grundig rundvisning af sin potentielle nye skole/hjem. Det er godt at komme til denne dag og fornemme omgivelserne omkring skolen også, om det så mest er by eller natur. Mange efterskoler ligger i naturskønne områder, og flere prioriterer dette i deres valg.

admin

Related Posts

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Med en Huawei reparation kan din telefon leve længere

Med en Huawei reparation kan din telefon leve længere