Hjælp med at finde bosted til udviklingshæmmede unge

Hjælp med at finde bosted til udviklingshæmmede unge

Der er mange ting, som kan ændre sig, når man er ung, og dette gælder især, hvis man også er udviklingshæmmet. Derfor er det vigtigt, at udviklingshæmmede unge får den ekstra hjælp, som de har brug for, så de kan blive trygge og glade mennesker. Som sagsbehandler kan man komme ud for den opgave at skulle hjælpe en klient med at finde et bosted. Der findes en lang række bosteder for udviklingshæmmede i Danmark, og de har alle sammen noget at byde på.

Bosted til mennesker med specielle behov

Der er mange ting at overveje når man som sagsbehandler, skal hjælpe en klient med at finde det bedste bosted. Bostedet kan i forskellige grader fungere som et hjem for den unge, og det skal derfor være et trygt sted at være.

Tal sammen med forældre eller værge, og find ud af hvilke behov den unge har. Klienten selv, har med stor sandsynlighed også nogle holdninger og ideer om, hvad han eller hun forventer af bostedet. Tag de forskellige ting i betragtning, og gør klienten til en del af processen ved at søge det bedste bosted for udviklingshæmmede unge.

Sådan gør du som sagsbehandler

Når man er sagsbehandler, kan man stå for at hjælpe med boligsøgning og jobsøgning. Nogle udviklingshæmmede kan have brug for et botilbud, hvor der er opsyn og hurtig adgang til hjælp. Opsynet på de forskellige bosteder kan variere, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på at finde det sted, som gør klienten mest tryg. Et bosted kan give den udviklingshæmmede et mere aktivt og selvstændigt liv, og det kan være meget værdifuldt for mange af dem, som søger plads. Tal sammen med den unge, og kom nærmere på hvad vedkommende ønsker. 

Sådan hjælper du med at finde plads på bosted

Når man skal hjælpe med at finde plads på et bosted, er det rigtig godt at starte på nettet. Mange af de Danske bosteder for udviklingshæmmede, har deres egen hjemmeside. Brug nettet til at finde information om bostedets værdier og fokusområder, og tjek eventuelt om der er ledige pladser. Du kan også finde hjemmesider som giver overblik over en lang række af Danske botilbud. Ved at bruge internettet, kan du gøre det en hel del lettere at søge om plads til den unge. Klienten har med stor sandsynlighed selv adgang til computer, og kan derfor selv, eller med hjælp, søge rundt efter botilbud.

Find noget som gør den unge tryg

Ved at inkludere klienten i søgningen, øger du chancen for at i finder noget som vækker tryghed. Det kan være noget helt nyt og spændende at skulle bo med en større grad af selvstændighed. Derfor er det en god ide at tage sig rigelig tid til at søge efter det bedste bosted for udviklingshæmmede.

Vær sikker på at bostedet som i kommer frem til, specialiserer sig i at danne gode rammer for handicappede. Bosteder kan have fokus på folk med forskellige grader af psykiske vanskeligheder, og det er vigtigt at ramme plet.

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken