Få en mindre stresset hverdag ved at ændre disse få ting

Få en mindre stresset hverdag ved at ændre disse få ting

Kender du det der med, at du nærmest ikke føler, du har tid til noget? Måske har du et arbejde, der kræver stor koncentration, relationer på privatfronten, der skal plejes, og så også en bunke fritidsinteresser, der aldrig rigtig kan passes ind. Så kan det være, du skal overveje, om der er er noget i hverdagen, du kan ændre. Vi lever liv med rigtigt meget indhold, og det gør, at mange af os hurtigt kan komme til at føle os stressede. Heldigvis skal der ofte ikke så meget til, før vi vil opleve, at det hele går lidt lettere, end det plejede. 

Tag skærmfri tid – hver dag

Du er sikkert glad for din smartphone, din tablet, din computer og naturligvis dit tv, men har du lagt mærke til, at de også kan have nogle uheldige effekter? Først og fremmest kan det være langt sværere at falde i søvn, hvis du netop har siddet foran skærmen. Det giver problemer næste dag, for så er du træt, fordi du ikke har sovet så meget, som du burde. Samtidig kan den indledende søvn også blive dårlige, fordi skærmene påvirker vores hjerne til at tænke, at det langt fra er tid til at gå til ro.

Så er der også den uheldige bivirkning ved mange af vores skærme, at vi altid er til at komme i kontakt med, når vi har dem i nærheden. Det kan selvfølgelig også vi smart i mange tilfælde, men når du prøver at koble af sidst på dagen, bliver det et problem.

Derfor er det virkelig en god ide at holde skærmfri tid hver aften. Beslut dig for et bestemt klokkeslæt, hvor du lægger mobil væk og slukker tv’et. Herefter kan ingen få fat på dig, og der er ingenting, der forstyrrer dit hoved. Læs i stedet en bog, eller snak med din kæreste, hvis du har sådan én. Det giver dig mulighed for at koble af og eksisterer i nuet i løbet af dagens sidste timer.  

Få professionel hjælp til at håndtere tankerne

Du tænker måske, at det kun er folk som er syge, der har behov for psykologer. Men det passer overhovedet ikke. En psykolog kan nemlig hjælpe dig med at få styr på dine tanker, så du bedre kan håndtere hverdagens udfordringer.

For eksempel kan psykologen hjælpe dig med at finde frem til, hvornår det er tid til at sige stop. Nogle gange kan det være svært at træde bremserne i, og så er det godt at få noget professionel hjælp til at vejlede dig omkring, hvor meget du kan holde til. Få hjælp fra en psykolog i København, Randers eller endda på Lolland. Uanset hvor du befinder dig, er der hjælp at hente. Du skal ikke være bange for, at du kommer til at skulle snakke om noget, du ikke har lyst til. En psykolog hjælper dig nemlig først og fremmest med at komme frem til de ting, du gerne selv vil arbejde med.  

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken