Dette skal du være opmærksom på, hvis du skal lave om derhjemme

Dette skal du være opmærksom på, hvis du skal lave om derhjemme

Går du og drømmer om at lave om derhjemme? Måske du drømmer om mere plads? En ny udestue, en ekstra etage? Der kan være langt fra drømme til virkelighed, men du er måske ved at være klar til at springe ud i det? Så læs denne artikel først, hvor der kommer råd til, hvad du skal være opmærksom på.

Det skal kunne lade sig gøre

Der kan som sagt være langt fra drømme til virkelighed, og det kommer særligt til udtryk, når man skal udføre idéen. Det kan for det første være en god idé at have en rigtig dygtig IKT med over skulderen som kan se, om projektet kan lade sig gøre. Derefter skal du undersøge, om du overhovedet har byggetilladelse til at bygge det projekt, du drømmer om. Du kan undersøge det ved at spørge hos din kommune, som også er det sted, hvor byggetilladelsen senere skal komme fra! Det kan være svært at regne ud, hvad man skal have ekstra byggetilladelse til, så det sikreste er nok bare at spørge.

Økonomien – den holder ikke

Når man har lagt en økonomisk plan for ens byggeri, så er det en ting, man næsten kan sige med sikkerhed: Det kommer ikke til at holde! Man siger som tommelfingerregel, at man skal lægge 10% oven i det budget, man har lagt i forvejen. Måske håndværkerne kostede mere, end du regnede med. Måske du blev nødt til at købe et dyrere materiale, fordi det tiltænkte ikke var godt nok. Der er mange faktorer, der kan spille ind, når det handler om økonomi, og det er helt ufatteligt, hvis du kan lave et budget, der holder.

Det kan være en rigtig god idé at have en materialeliste over alt det, du skal bruge, når du bygger om. På den måde kan du lave et mere holdbart budget. Husk du kan få god hjælp til byggeri, hvis du er nervøs for at lægge budgettet.

Når selve ombyggeriet er i gang

Du skal forberede dig på, at det kan være noget af en proces, når der skal bygges om. Hvis du skal have bygget meget om, kan det være, at du skal til at gå på toilet og i bad i en toiletvogn. Det kan også være, du skal forberede dig på, at der kommer håndværkere til at rende rundt hver dag! Uanset hvad, så kan det være overvældende, når der pludselig er støv i hele huset og fremmede mennesker, der render rundt hver dag. Det skal man derfor være forberedt på.

Færdigmeld din ombygning

Det er ikke nok at få en byggetilladelse fra kommunen. Du skal også huske at melde det til kommunen, når byggeriet er færdigt – afhængigt af, hvor stor en ombygning det har været. Hvis du glemmer at færdigmelde dit hus, kan det lede til en række af konsekvenser, som du gerne vil undgå. Allersidst at sige er bare, at du skal huske og nyde, når du endelig får lavet det om, som du har gået og drømt om så længe. Dét skal man også huske.

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken