Badmintonsko – der er nyt på markedet

Badmintonsko – der er nyt på markedet

Når man snakker om badmintonsko, så sker der hele tiden en udvikling. Det er sådan at man i gamle dage spillede i så godt som bare fødder, fordi skoen simpelthen ikke bestod af andet end en tynd gummisål og en overdel der ikke gavnede foden overhovedet. Derfor kan man sige der er sket en kæmpe udvikling for fodtøj til badminton gennem de sidste par år. Ud over udviklingen i selve skoen, så er det ikke kun den der har udviklet sig, men også hele markedet for det. Nogle udbydere er lukket og helt forsvundet mens andre er kommet til, fordi de havde know-how og teknologer til området. Derfor er det et meget dynamisk marked der i dag er for badmintonsko, der virkelig gavner og hjælper spilleren til hele tiden at få den mest optimale sko, der passer helt præcis til sporten, og hvilke krav denne stiller til skoene.

 

Nyt på markedet

Nogle af de store sportsskoproducenter, som har en brugbar fidus i at optimere deres andre indendørssko og benytte noget af den teknologi, som tilføres i håndboldsko og kopirere det over i badminton. En ny spiller på markedet er japanske Mizuno der har sin historie i primært alle idrætsdiscipliner end badmintonsporten, og nu koncentrer de betydeligt mere på ketchersport i stedet for teamsport, og dette klarlægges i de anderledes arter for fodtøj, der udbydes fra dem. De har de foregående år forsøgt med tennis og badminton, dog uden at komme med noget, som har været primært til de to sportsgrene. Men nu har de produceret et dækkende sortiment til ketchersport. Det skal dog siges at mange af det fodtøj, som fremstilles til holdsport primært kan anvendes til badminton. Endnu en ny spiller på markedet er der det store skoproducent Asics, der gennem flere år har fremstillet sko til mere eller mindre alle sportstyper på nær til badminton. De er kommet efter det og har efterhånden vist deres værd på den store marked for badmintonsko. Adskillelige ferme danske udøvere gør brug af pt Asics’ badmintonsko, og det er med storefordele. Mange af de teknologier som ligger i mange andre Asics sko er derfor blevet tilført badmintonsko, og derigennem har de evnet at skabe en række af sko til badminton, som giver fremragende stødabsorbering, og samtidig sikre støtte når der laves retningsskift. Den mest udbredte badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, som har været anvendt af betydningsfulde stjerner i gennem tiden, eksempelvis Jan Ø. Efterhånden som flere og flere bruger Asics badmintonsko har de fremstillet flere anderledes varianter til badmintonsporten.

 

Gammel men stadig på toppen

Men selvom der er kommet nye udbydere på markedet for badmintonsko, så er det umuligt at undgå at diskutere Yonex. Yonex er en god gammel kending for alle badmintonspillere, fordi det er et mærke der altid har været der. Men det er samtidig også et mærke der har kunne følge med udviklingen af sporten, og er derfor stadig de førende og mest succesfulde producent af badmintonudstyr. Derfor er det også i høj grad her de andre udviklere og fremstillere af badmintonsko henter deres inspiration. Det er i høj grad Yonex der sætter overliggeren inden for udvikling og nytænkning af badmintonsko. Men dermed ikke sagt at de ikke også er blevet presset gevaldigt af de nye mærker der er kommet frem. En af de betydningsfulde ting som Yonex har bidraget med er en splinterny slags stødabsorbering, der yder en høj bounce effekt. Det betyder at du får en høj tilbageførsel af energi, når man lander på foden og derefter skal videre til næste udfald. Som en illustration har Yonex lavet et forsøg hvor man kaster et æg ned på en plade af Power Cushion, det stødabsorberende materiale i skoen fra 10 meters højde, hvor det springer 7 meter op igen.

 

Hvis du ønsker at vide mere om badmintonsko, så kan du finde af meget mere hos: Sport-net.dk

 

admin

Related Posts

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Sådan trimmer og passer du dine køkkenplanter

Gør parkering let med parkeringsskilte

Gør parkering let med parkeringsskilte

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Bliv glad for dit spejlbillede igen med en smule botox

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken

Tre ting du skal investere i til dit nye køkken